Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Γενικά

Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Ερευνητικές Δημιουργικές Δραστηριότητες στις Α ́ και Β ́ τάξεις Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στην Α ́ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολ. έτος 2018-19 

Οδηγίες για 2016-17 141285/Γ2/08-09-2014 εγκύκλιος με θέμα: «Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας (project) της Α΄ και Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου και Α΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2014-2015» δεν είναι σε ισχύ! Θα εκδοθούν νέες οδηγίες για το σχολικό έτος 2016-17.
από το σχ. Έτος 2016-2017 δεν ισχύει η στήριξη από τους καθηγητές της πληροφορικής στο πλαίσιο δύο δίωρων την εβδομάδα των ομάδων των διαφορετικών ερευνητικών θεμάτων στην αξιοποίηση των ΤΠΕ για την αναζήτηση και επεξεργασία δεδομένων και την παρουσίαση των συμπερασμάτων (έγγραφο)
Οι νέες οδηγίες (26/10/2016)  


Β' ΓΕΛ 

Σχετικά με την υλοποίηση του μαθήματος με μόνο μια ώρα την εβδομάδα. Αρχικά θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε στη διάθεση μας 24 ώρες (20-24), οπότε θα πρέπει να προσαρμόσουμε τους στόχους και τις προσδοκίες μας σε αυτό.
Η πρόταση είναι Ψηφιακή Αφήγηση δηλαδή με τη χρήση μιας απλή εφαρμογής οι μαθητές να "πούνε" ιστορίες για κοινωνικά, περιβαλλοντικά πολιτιστικά και άλλα θέματα που μπορεί να τους απασχολούν όπως ο εκφοβισμός, ο κυβερνοεκφοβισμός, το σχολικό κλίμα κ.ά. Θέματα που μπορεί να απασχολούν τους μαθητές ή ενδιαφέρονται από άλλη άποψη πχ παγκόσμιες μέρες, διαγωνισμοί. Θέλουν να εκφράσουν ιδέες, να προωθήσουν απόψεις, τα πιστεύω και τα θέλω τους.
Οι εφαρμογές που προτείνονται είναι το storyjumper, το Photostory και το TikaTok για δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου, ενώ υπάρχουν πολλές εφαρμογές για δημιουργία κόμικς toondoo, pixton και το Bitstrips. Την εκμάθηση των εφαρμογών αυτών (που είναι εύκολες στη χρήση) μπορεί να αναλάβει ο καθηγητής Πληροφορικής που υποστηρίζει το μάθημα.
Καλό είναι να ληφθεί υπόψη και να υπάρξει συνεργασία με τον καθηγητή Πληροφορικής από τον προγραμματισμό της Ερευνητικής Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου